Mahfel Dergisi’nin 10. Sayısı Çıktı
ÖN SÖZDEN…
Gönlünüzü fethetme girişimlerimizin onuncusuna ulaştık. Son sayımızın yayımından uzun bir zaman geçti. 9. sayımızla birlikte üç ayda bir yayımlamak istediğimiz dergimizi sanki üç ay değil daha da uzun aralıklarla çıkarıyormuşuz gibi gelebilir. Bize de öyle geliyor şaşırmayın. Bu günler geçecek ve belki de Mahfel üç ayda bir değil ayda bir çıkacak. Biz şimdilik derginin kapanmaması için mücadele ediyoruz. Burada siz değerli okura büyük iş düşüyor. Eserini yayımlatmak isteyenler oluyor ancak onlara şöyle bir hatırlatmada bulunalım: Eserinizi yayımlatmak istediğiniz dergilerin sayfalarını önce açıp okuyun lütfen. Onları satın alın ki hem dergiye destek olun hem de dergiyi sahiplenin. Eğer anlayış bu olmazsa dergilerin satış rakamı dergiye gelen şiirlerden daha az olur. Bu da işimize verdiğimiz ciddiyeti olumsuz yönde etkiler. Bu iletişim bozukluğu belki de doksanlı yıllardan beri böyledir. Biz Mahfel okurunu apayrı
bir yere koyuyoruz elbette. Mahfel akademik çalışmalarda dipnot da düşülür, okul kantinlerinde de okunur, hiç okunmayan evlerde de bulunur. Bizim için önemli olan Mahfel bir gönle daha girdi mi yoksa yerinde mi sayıyor… Üçüncü yılımıza öyle veya böyle bir şekilde girdik. Geçen üç yıllık süreçte Mahfel öyle insanlara ulaştı ki bizde silinmesi zor bir inanç oluşturdu. Belki de birkaç yıl sonra dergimizin bir ofisi, bir yayınevi olacak. Bu, bu satırları okuyup dergiyi aldığı rafa geri koymayacak olan sizlerin elinde. Ne kadar önemli olduğunuzu unutmayın.
Bu sayımızda önemli işler yaptığımıza inanıyoruz. Bu sayının şairleri arasında Ahmet Özdemir, Salih Yıldırım, Nuri İbrahim Karabudak, Ayşe Gönenç, Ahmet Menteş, Bedirhan Demirel, M. Emin Asaroğlu, Eray Akpınar ve Melikecan Altuner var.
Öykücülerimiz ise Mustafa Söğüt, Emre Arslan, Zeynep Turan,
Erhan Çamurcu ve Hüseyin Opruklu’dan oluşmakta.
Muhammed Münzevi üçüncü yıla özel “Çağdaş Türk Şiiri” konulu bir soruşturma gerçekleştirdi. Soruşturmaya Türk edebiyatının 1950’lerden başlayıp günümüze kadar devam eden süreçteki önemli isimlerini konuk etti. Soruşturmaya şair, yazar ve akademisyenlerden Ali Haydar Haksal, Ali K. Metin, Cengizhan Genç, Hilmi Yavuz, İbrahim Tüzer, Mehmet Aycı, Metin Önal
Mengüşoğlu, Mustafa Uçurum, Orhan Tepebaş, Salih Bolat,
Serap Kadıoğlu, Şadi Kocabaş ve Yağız Gönüler katıldı. Bu soruşturmayla dergimiz arşivlik sayılar serisine başlamış oldu.
Sevgi Tayhan, “Evlerin Ruhu”, Işık Selin Orhuntaş, “Ülkü Tamer”, Onur Uzer, “Dağların Mor Baharıyla Sis Arasında Kalan Şair: Gülten Akın Şiirine Yolculuk” adlı yazılarıyla soruşturmaya destek veren yazılar yazdılar.
F. Gözde Albayrak, “B-612 Yalnızca Bir Asteroid Mi?” sorusunu sorarak Küçük Prens’i selamlarken Beyza Özkan, “Felsefe ile Komşu Edebiyatçılar” serisinin beşincisinde bu sayı Sabahattin Kudret Aksal’ı konuk etti. Anıl Ersoy, “Edebiyatımızın Büyülü Objeleri: Oyuncaklar” adlı yazısıyla bu sayıya katkıda bulundu.
Her sayıda olduğu gibi bu sayının kapağını yine Emine Gündüz Menteş süslerken içeriğe fotoğraflarıyla katkıda bulunan Nuri İbrahim Karabudak ve Bahtiyar Arslan’ı unutmayalım.
Mahfel ailesi olarak yeni sayılarda daha fazla gönle girebilmek için siz değerli okurlarımıza iyi okumalar diliyoruz.
Muhabbetle, esenlikle Mahfel’de kalın…
Mahfel’i edinmek için dergikapinda.com a yazabilirsiniz.