Mevsimlik Yayınlanan Kemik Kadro Dergisin Kış Sayısı Çıktı.

Mevsimlik Yayınlanan Kemik Kadro Dergisin Kış Sayısı Çıktı.

Bu sayının dosya konusu “Çocuk”.
Kapakta iki tane çocuk resmi var. Bir tanesi elinde bayrak tutuyor. Manşet ise “Bekle Çocuğum Yeni Bir Dünya İçin Verdiğim Savaş”. Salih Mirzabeyoğlu’nun Moro Destanı şiirinden bir kısım. Manşet ile resim arasında bir ünsiyet var. Elinde dalga dalga yayılan bir bayrak ile bekleyen çocuk ve yanında elini omzuna atmış ona destek olan bir çocuk var.

Derginin iç kapağında Üsame Karadağ tarafından çizilmiş bir portre var. Metin Yüksel çizilmiş. Altında ise Metin Yüksel’in “Şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara” sözü yazıyor.

Ercan Çifci, derginin bu sayısında “Moro Akıncısına” başlıklı yazı ile yerini almış. Yazıda Moro halkının uzun süredir gösterdiği direniş neticesinde bağımsızlığını kazanması ve Türkiye’de Müslümanların direnişe olan desteğinden bahsedilmiş.

Abdussamed Altuntaş, “Sevgi Muallimi Zeyd bin Harise” başlıklı yazısıyla yerini almış. Yazıda Peygamber Efendimizin yanına çocukken gelen Sahabe olan Zeyd bin Harise’nin hayatı üzerinden sevgi kavramı ele alınmış.

Grup Kıyam, “Çocuk Şarkıları Hikayemiz” başlıklı yazısıyla yerini almış. Bazen iyi günde bazen de kötü günde sürekli dilimize pelesenk olmuş ezgi ve marşlarımızı okuyan Grup Kıyam, Özgür Çocuk Kulübü ile müşterek yaptıkları Çocuk Şarkıları albümünün yapım aşamasını ve bu fikrin nereden ortaya çıktığını anlatıyor.

Rıdvan Akdağ, “Devlet-i Aliyye’de Terbiye-i Etfal” başlıklı yazısıyla yerini almış. Yıllardır insanımızın ruh kökünden uzak olan eğitim sisteminin yerine teklif edilmesi gereken sistemin köklerimize nispetle ortaya konması gerektiği malum. Bu yazıda Osmanlı’da Çocukların nasıl eğitildiği ve Osmanlı’yı üç kıtaya hakim yapan gücün eğitim olduğundan bahsedilmiş.

Masal Dergisi olma özelliği ile diğer dergilerden farklı bir perspektif çizen Hark Dergisi, bu sayıda Burak Çetik’in yaptığı röportajla dergide yerini almış.

Betül Taşuk, “Acı Bir Senaryonun Gerçek Oyuncuları” başlıklı yazısıyla yerini almış. Yazısında olması gereken çocuk tiplemesiyle şu an Orta Doğu Coğrafyasında yaşayan çocuk tiplemesini karşılaştırmış.

Ekrem Kubilay Karadeniz, “Çocukların Algı ve Psikolojisi” başlıklı yazısıyla yerini almış. Bugün medyanın çocuklar üzerindeki etkisi malum. Yazar çizgi filmlerin çocuklar üzerinde etkisine ve ailelerin hangi tür çizgi filmleri tercih ettiğine dair bir anket çalışması yapmış. Bunun neticesinde gözlemlerini aktarmış.

Büşra Boyalı, “Göçmen Çocuk” başlıklı yazısıyla yerini almış. Ülkemizdeki muhacir çocuklara değinen yazar, bir örnek üzerinden muhacir kardeşlerimizi anlatan bir hikaye ve deneme karışımı bir yazı kaleme almış.

Dilara Ay, Eskir Zaman isimli şiiriyle dergideki yerini almış.

Yusuf Kerim Aygen, “Toparlanın Provakasyon Yapıyoruz” başlıklı yazısıyla son dönemlerde Müslümanların ses çıkarmalarını engellemek amacıyla her şeye provakasyon diyen bazı gazetecileri eleştirmiş.

Tayyip Bekmez, “Dinle Ey Çocuk” başlıklı yazısıyla Çocuk olanlara ve ruhu çocuk olanlara seslenmiş.

Özlem Eylül Öz, “Mavisi Elinden Alınmış Sonbahar” isimli şiiriyle dergideki yerini almış.

En arka kapakta çocukken şehid edilen Eren Bülbül ve Yasin Börü’nün fotoğrafları var. Altında ise Necip Fazıl Kısakürek’in Çocuk şiiri konulmuş.

ETİKETLER: , ,
Muharrem Turgut
Muharrem Turgut
Şiir dehlizinde yüzme öğrenmeye çalışıyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.